VIDEOMARKETING. VRIEND OF VIJAND?

Volgens Forbes heeft Facebook een transactie gesloten met een groep Amerikaanse adverteerders om een einde te maken aan een class action die het sociale netwerk ervan beschuldigde het bereik van de video’s op zijn platform met 150 tot 900% te hebben overschat. Ze krijgen een schadevergoeding van 40 miljoen dollar. Wat nog maar eens bewijst dat cijfers op zich niet zomaar kunnen toegepast worden voor ieder product en iedere doelgroep. Het is een kwestie van de cijfers op de juiste manier te interpreteren en vervolgens correct toe te passen. Laten we een poging doen…

Video marketing zit anno 2019 weldegelijk in de lift. Tegen 2020 zal 82% van content op internet uit video bestaan (CISCO). Maar hoe verdeelt zich dit over de verschillende sociale mediakanalen? Hierbij 12 cijfers volgens RAWSHORTS:

DE LENGTE IS ZEER VERSCHILLENDE VAN KANAAL TOT KANAAL

Uit deze cijfers blijkt een duidelijk verschil in lengte van de video’s voor de verschillende sociale mediakanalen. Zo is de ideale lengte van een video op Youtube tussen de 5 en 7 minuten, daar waar de ideale lengte voor video’s op instagram minder dan 30 seconden bedraagt. 

VIDEO WORDT VAAK GEDEELD OP SOCIALE MEDIA

Video wordt tot 1200 % meer gedeeld op sociale media dan foto’s en tekst tezamen. Met als koploper Instagram waar video’s tot 2 x meer gedeeld worden dan  op de andere kanalen. Video’s zijn dus zeker het middel bij uitstek om ‘community engagement’ te verhogen. De betrokkenheid van jouw volgers en klanten is dan groot waardoor zij ook reclame gaan maken voor jouw product. mond-tot-mond reclame blijft immers de beste manier om je product of dienst aan te prijzen, ook in deze digitale tijden.

VIDEO ZORGT VOOR MEER VERKOOP

Wanneer mensen een geïnteresseerd zijn in een product, zullen ze dit sneller kopen na het zien van een video. Op die manier kan video dus ook ingezet worden om leads te genereren. Zowel op je webwinkel als alle sociale mediakanalen. Ook bij het sturen van een email is er een grotere conversie naar jouw website wanneer deze email video bevat.

Op basis van deze cijfers kunnen we dus stellen dat het videomarketing nog steeds relevant is en ook zal blijven in 2019. Het is noodzakelijk na te gaan waar jouw doelgroep zich online het meest bevindt. Wanneer je dat weet kan je dus beslissen welk soort video geschikt is voor jouw product en kan je deze op de juiste manier inzetten. Filmen maar… ACTIE!

GRATIS analyse + 1 uur GRATIS advies

Communicatie omvat vele aspecten. Zowel interne als externe communicatie is van groot belang voor de goede werking van jouw organisatie. Wij nemen deze aspecten graag onder de loep en bezorgen jou enkele tips & tricks hoe deze te optimaliseren. Dit advies is bovendien geheel vrijblijvend. Geen reden dus om dit niet te doen. Maak meteen een afspraak met ons. Wij kijken er alvast naar uit je te ontmoeten. Tot binnenkort!

5 redenen waarom u niet zonder een bedrijfsfilm kan!

5 redenen waarom u niet zonder een bedrijfsfilm kan!

Wij leven in een steeds evoluerende wereld op het gebied van communicatie. Sociale media, email, smartphones en tablets zijn er om sneller informatie over te brengen en bijgevolg ook sneller met elkaar contact te houden. Dat is pluspunt voor ieders bedrijf, maar het...

WAAROM OOK JIJ NIET ZONDER ONLINE VIDEO KAN.

WAAROM OOK JIJ NIET ZONDER ONLINE VIDEO KAN.

Sinds verschillende jaren is er een hele evolutie in het medialandschap. De traditionele media zoals tv, reclamespots, bedrijfsfilms, testimonialvideo’s, enz… blijven bestaan. Ze zijn nog steeds waardevol om de kijkers te informeren. Bovendien hebben ze nog steeds...