Site pictogram Bpuntbe

WAAROM OOK JIJ NIET ZONDER ONLINE VIDEO KAN.

Sinds verschillende jaren is er een hele evolutie in het medialandschap. De traditionele media zoals tv, reclamespots, bedrijfsfilms, testimonialvideo’s, enz… blijven bestaan. Ze zijn nog steeds waardevol om de kijkers te informeren. Bovendien hebben ze nog steeds hoge kijkcijfers. Maar daarnaast is er echter een hele verschuiving in het medialandschap, meer bepaald naar de online video.

Video Content is alomtegenwoordig op het wereldwijde web. Zowel op de homepage van je website als alle mogelijke sociale mediakanalen. Deze manier van communiceren is momenteel helemaal ingeburgerd. Daar zijn natuurlijk verschillende redenen voor. De belangrijkste is dat online video zorgt voor meer betrokkenheid. Dat verklaart ondermeer de populariteit van youtube video’s. Online video gaat echter veel verder dan youtube video’s. Facebook heeft bijvoorbeeld iedere dag meer dag 4 miljoen videostreamings. En dat zal de komende jaren enkel nog stijgen.

Over vijf jaar zal Facebook definitief een mobiele omgeving zijn en hoogstwaarschijnlijk zal alle content bestaan uit video.

statistieken bewijzen dat geschreven teksten overbodig raken en binnen afzienbare tijd worden vervangen door spraak en video.(*)

(*Nicola Mendelson, facebook)De kijker gaat vandaag dus via verschillende (voornamelijk sociale-) mediakanalen op zoek naar informatie. Wanneer zij op een website terecht komen met videocontent, zullen zij langer blijven surfen op die website dan wanneer hier enkel tekst op te vinden is.Videocontent is niet meer weg te denken, maar vraagt wel om een andere aanpak. En daar gaan veel bedrijven de mist in.

Videocontent is niet simpelweg wat filmen met je smartphone en vervolgens een bedrijfslogo plaatsen op de beelden. Om de band met de potentiële koper te verhogen is er nood aan een visuele identiteit. Volgende elementen spelen een rol om deze identiteit te garanderen:

Redenen genoeg dus om ook voor jouw bedrijf online video in te zetten om potentiële klanten te bereiken. Neem vrijblijvend contact met ons.

Mobiele versie afsluiten